Bandon, Co. Cork
35 per adult
Keynote Message by Buddy Blunkall
Dan Pero's Song, "Peter Walked on the Water"
Handbook (in PDF format to download)
Open to all men desiring to learn
from the lives of key people in the Bible
as they were changed and moulded by God!
This is an invitation for Men, young and old to come to our annual Men's Retreat, held this year in Bandon, Co. Cork. It is a get-away like no other! This year's Meeting will be held from Thursday evening through Saturday morning (12-14 April), and it costs just 35 for everything!
this year is the Study of the Life of Peter - A man that had to overcome pride
and always relying on self! We will see how Christ broke and changed Peter,
bringing him through trials and tribulation and developing his faith into the
amazing man we see on the day of Pentecost. We will learn so much from him, and
see how to apply those lessons to our lives, both strengthening ourselves, and
those around us!
Make plans to attend this life-changing event that includes great Christian fellowship, great preaching, awesome singing, prayer times, and great food (seriously)! Weather permitting, there will be hiking, sports and hopefully a chance to witness for the Lord! Bring your Bible, a sleeping bag, and come hungry!
There is room for 75, but booking is first-come, first serve, so make your plans and let Pastor Craig Ledbetter know as soon as you can whether you and your church are coming and when you plan on arriving.
Teens, and even younger boys are encouraged to come as long as their father is with them, or as along as their pastor agrees to take responsibility for them.
This is a 48 hour Retreat from Thursday evening until Saturday morning. So, if you can come Thursday evening, and can stay all the way through till Saturday at Lunch, you will surely get a FULL CUP! But if you can only drive down on Friday, you still will still be changed by the preaching! Some of the topics we will be learning about Peters conversion include:
The Ways Christ broke and changed Peter
The conversion (transformation) of Peter - more than salvation!
Peter's Home - balance in the ministry and the Christian Life
Peter's trials and how he got through them
Peter's faith - How Jesus developed Peter's faith
Peter's Ultimate Challenge - How to just stay following Jesus
Costs will be based on how many nights you can stay, and therefore how much FOOD each person eats. So, plan on 35 per person. That pays for the meals, and the use of the rooms and facilities that we use for the meetings. Kids under 14 will just cost 25 each. If you can only come for one night, then take off 10.
From Cork, the village of Bandon is just 45 minutes south.
about being able to come, and let me know soon!
If you want to see photos of the many years we have had this preaching retreat, just go to our Men's Retreat Website http://www.biblebc.com/ChurchInfo/MensRetreat/
If you have any questions, or need directions, just email, telephone, or write me back! But remember, this is on a first come first serve basis so LET ME KNOW SOON!
I cant wait for the shout!
Pastor Craig Ledbetter
Bible Baptist Church, Ballincollig, Ireland
Tel: (021) 4871234 or, 087-276-6764
What To Bring
What to Expect
Easily expect to have a great time where you will be worn out, and yet very blessed by the preaching, the hiking, the eating, and the fellowship!
What To Do
Contact Pastor Craig Ledbetter and tell him you are coming, how many will be with you, and when you plan on arriving
Check out the previous year's Men's Retreats
Schedule of Events
Time Duration Main Function Support Function
4:00pm Arrive at Camp - Unpack and Start Dinner
6:00pm 1 hour Dinner (Spaghetti, Garlic Bread)
6:45pm 45 min Break, Sports Time Clean-up
7:30pm 1:30 hour 1st Session Introducing Peter Craig Ledbetter
9:00pm 1 hour Snack (Tea, Coffee, Sandwiches)
10:00pm 1 hour 2nd Session The Effect of Following Jesus Dan Pero
11:00pm 1 hour Fellowship Time
12:00am 7:30hrs Sleep
7:30am 1 hour Wake-Up, Read Bible & Take Shower Prepare Breakfast
8:30am 45min Breakfast (Eggs, Sausage, and Cereal)
9:15am 15min Break Clean-up
9:30am 1 hour 3rd Session The Problems with the Cross Buddy Blunkall
10.30am 1 hour Break
11:30am 45 min 4th Session Battling Satan in Our Thoughts Rich Fulton
12:15pm 30 min Prepare Bag Lunches
12:45pm 4:00hrs Hiking and Hill Walking (bag lunch) Prepare Dinner
4:45pm 30min Break
6.00pm 1 hour Dinner (Roast Chicken)
7:00pm 1 hour 5th Session Dont Waste Your Trials Craig Ledbetter
8:30pm 45min Dessert, Tea and Coffee
9:15pm 1 hour Sports Time (Outdoor)
10:15pm 45min Pop-Corn Preaching (8 10 men preaching for 5 mins each)
10:45pm 1:30hrs Bonfire and Evening Quiet Time
12:15am 7:15hrs Sleep
7:30am 45min Wake-up, Read Bible & Take Showers Prepare Breakfast
8:15am 45min Breakfast (Eggs, Porridge and Cereal)
9:00am 1:30 hrs Final Session Strengthening the Brethren Buddy Blunkall
10:30am 15 min Break
10:45am 30min Testimony Time
11:15am 1 hour Pack-up and clean-up Prepare Lunch
12:15pm 30min Lunch (Sandwiches)
12:45pm Final Clean-up, Leave for Home